Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a sosit la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European, a sosit într-o vizită oficială în Republica Moldova pentru a discuta despre statutul relaţiilor UE-Moldova, precum şi despre negocierile dintre formaţiunile politice care au intrat în Parlament.

Buzek se va întâlni, la 11.10, la Guvern, cu prim-ministrul Vlad Filat, după care vor face declaraţii pentru presă, iar la 13.30 va avea un prânz de lucru cu preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu. Totodată, el va avea întâlniri cu Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, la 15.15, după care la 16.05 - cu Iurie Muntean, secretarul general al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

„În cadrul vizitei mele vreau să arăt sprijinul continuu acordat de UE pentru Republica Moldova şi cetăţenilor săi în această perioadă importantă şi aprobarea noastră deplină a agendei de reforme europene pe care Moldova a continuat-o în mod activ pe parcursul ultimului an", a declarat Jerzy Buzek înainte de a-şi începe vizita sa la Chişinău. Totodată, oficialul european a venit să „susţină unitatea dintre liderii politici şi să-i încurajeze să găsească o soluţie pentru depăşirea impasul constituţional şi instituţional"

„Moldova are potenţialul de a deveni o naţiune modernă şi prosperă, unde tinerii îşi pot realiza visele în ţara lor de origine şi nu căutându-şi norocul în străinătate. Stabilitatea, unitatea şi continuitatea programului de reforme sunt elementele cheie pentru a menţine un angajament constructiv pentru viitorul european al Republicii Moldova", a mai spus preşdedintele Parlamentului European.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite