Preşedintele Parlamentului de la Chişinău susţine că Moldova s-a alăturat sancţiunilor impuse Rusiei: N-am făcut mare reclamă din asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu
Igor Grosu

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că Republica Moldova s-a alăturat mai multor sancţiuni internaţionale împotriva Rusiei, însă scopul principal al autorităţilor de la Chişinău este de a ajuta Ucraina, prin găzduirea refugiaţilor, transmite IPN.

Preşedintele Parlamentului califică drept o retorică falsă declaraţiile, potrivit cărora, Moldova nu s-a alăturat sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse. 

Igor Grosu spune că Chişinăul s-a alăturat unei serii de măsuri menite să penalizeze agresiunea Federaţiei Ruse, dar a evitat să facă public acest lucru.

„Moldova a co-sponsorizat declaraţia Organizaţiei Naţiunilor Unite, Moldova a implementat şi sancţiunile de ordin bancar, au fost aplicate băncilor Rusiei. În ceea ce ţine de Swift, folosirea Mastercard, Moldova s-a alăturat şi atunci când a fost vorba de sancţiunile din partea BERD în raport cu Federaţia Rusă şi Belarus, lucru care privează aceste două state de acces la credite. Sunt lucruri pe care le-am făcut, chiar dacă n-am făcut mare reclamă din asta. Fiecare ţară decide unde poate mai bine să intervină în raport cu această situaţie. Noi am decis să facem mai bine ceea ce putem să facem noi acasă. Şi avem grijă de cetăţenii ucraineni. Eu consider că a avea grijă de copiii şi mamele poporului ucrainean tot este o contribuţie”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite