Preşedintele Lituaniei, în vizită oficială la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gitanas Nauseda FOTO lrp.lt
Gitanas Nauseda FOTO lrp.lt

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni vineri, 14 mai, cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda. Întrevederile vor avea loc cu ocazia vizitei oficiale pe care, în zilele de 13-14 mai, domnul Gitanas Nauseda o va efectua în Republica Moldova, la invitaţia doamnei Maia Sandu. Aceasta este prima vizită a unui preşedinte lituanian în ţara noastră în ultimii şase ani.

Discuţiile dintre cei doi şefi de stat se vor concentra pe oportunităţile de diversificare şi de aprofundare a relaţiilor bilaterale, precum şi pe dinamizarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi UE, Lituania fiind un susţinător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a ţării noastre şi de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. 

Pe finalul vizitei, preşedinţii Maia Sandu şi Gitanas Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chişinău, un gest simbolic de aliniere a Republicii Moldova la politica de mediu a Uniunii Europene privind creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în legătură cu problemele ecologice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite