Preşedintele Estoniei şi peste 40 de oameni de afaceri vin la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toomas Hendrik Ilves, preşedintele Estoniei FOTO: blogosfera.net
Toomas Hendrik Ilves, preşedintele Estoniei FOTO: blogosfera.net

Preşedintele Estoniei şi alţi peste 40 de oficiali şi oameni de afaceri estonieni vor efectua o vizită oficială în Republica Moldova săptămâna viitoare.

Prima delegaţie din Estonia, formată din 25 oameni de afaceri conduşi de ministrul Afacerilor Regionale din Estonia, Siim-Valmar Kiisler, va sosi la Chişinău astăzi, pentru a organiza un forum de afaceri pe 30 septembrie. 

Ulterior, aceştia vor participa şi la Ziua Vinului, dar şi la alte trei foruri regionale organizate la Soroca, Bălţi şi Ungheni. 

„Sunt oameni de afaceri care vor să investească în Republica Moldova, în domenii precum construcţii, agricultură, turism, servicii, IT, comerţ, textile, industrie şi consulting. De asemenea, ei sunt interesaţi de vinurile noastre. Tot mai multe instituţii de stat şi private din Estonia solicită vinurile noastre“, a declarat Victor Guzun, ambasadorul Republicii Moldova în Estonia.

În cadrul vizitei, vor avea loc întrevederi cu guvernanţi şi cu antreprenori moldoveni. Ministrul Kiisler se va întâlni cu Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, cu Oleg Efrim, ministrul Justiţiei, şi cu Stela Mocan, director executiv al Centrul de Guvernare Electronică.

Scopul vizitei este dinamizarea relaţiilor comerciale dintre Republica Moldova şi Estonia. Aceasta este organizată de către Ambasada Republicii Moldova în Estonia, în cooperare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Construcţiilor, cu Oficiul de atragere a investiţiilor a premierului Iurie Leancă şi cu autorităţile locale din regiunile respective.

„Vizita preşedintelui, un semnal de susţinere“

Săptămâna viitoare, pe 3 octombrie, în Republica Moldova va veni şi preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, care se va afla la Chişinău până pe 5 octombrie. Însoţit de o altă delegaţie a oamenilor de afaceri, preşedintele Estoniei va avea întrevederi cu conducerea Republicii Moldova. „Vizita preşedintelui este un semnal de susţinere a Republicii Moldova în calea sa de integrare europeană şi a reformelor interne“, susţine Victor Guzun, ambasadorul Republicii Moldova în Estonia. 
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite