Premierul Republicii Moldova cere supravegherea strictă a lui Ilan Shor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Chiril Gaburici a solicitat supravegherea strictă a lui Ilan Shor, care are statut de învinuit în dosarul BEM, pentru a exclude plecarea din ţară a acestuia.

Solicitarea a fost adresată Ministerului Afacerilor Interne, la şedinţa operativă a Cabinetului de miniştri de luni, 11 mai, care s-a desfăşurat la Ministerul Justiţiei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Guvern. „Domnule ministru Balan, în presă au apărut informaţii precum că Ilan Shor ar putea părăsi ţara. Dat fiind faptul că omul de afaceri este învinuit în dosarul penal deschis pe marginea delapidărilor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, vă rog, în perioada în care Shor se află în arest la domiciliu, să intensificaţi monitorizarea locuinţei acestuia, astfel încât să nu ne pomenim în situaţia că a dispărut din ţară şi nu poate fi găsit”, a cerut premierul.

Săptămâna trecută, după ce şeful Centrului Naţional Anticorupţie a declarat în plenul Parlamentului că o parte din banii dispăruţi din bănci s-ar afla, sub anumite forme, în investiţiile care au loc în Aeroportul Internaţinal Chişinău, prim-ministrul a solicitat convocarea de urgenţă a unui grup de lucru interdepartamental, care să prezinte un raport privind posibilele încălcări la aeroport. Grupul interdepartamental, coordonat de către CNA, în comun cu Autoritatea Aeronautică Civilă, MAI, Ministerul Economiei, Ministerul Finanţelor urmează să prezinte Guvernului, până la sfârşitul acestei săptămâni, o analiză complexă a situaţiei privind posibilele încălcări la aeroport, să identifice dacă există sau nu încălcări, care sunt ele şi cine se face vinovat.

În cadrul şedinţei operative, miniştrii au prezentat premierului rapoarte complexe privind valorificarea fondurilor oferite Republicii Moldova de către partenerii externi. De asemenea, au fost analizate restanţele la acest capitol şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse de fiecare instituţie, pentru a valorifica eficient banii oferiţi.

Ilan Shor a fost reţinut în data de 6 mai şi în aceeaşi zi i s-a aplicat arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Curtea de Apel Chişinău urma să examineze astăzi, 11 mai, cererea procurorilor de a schimba măsura de reprimare în arest pentru 30 de zile în izolator. Şedinţa a fost amânată însă pentru săptămâna viitoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite