Premierul Filip a avut o întrevedere cu Alexandr Lukaşenko: „Suntem interesaţi să aprofundăm colaborarea cu partenerii din Belarus”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip şi-a început marţi, 6 iunie, vizita oficială în Belarus. Şeful Executivului de la Chişinău a avut o întrevedere cu preşedintele Alexandr Lukaşenko, în cadrul căreia a discutat despre rezultatele colaborării dintre cele două state pe parcursul a 25 de ani de relaţii diplomatice, precum şi despre posibilităţile de a lansa noi proiecte comune.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Filip a remarcat dialogul constructiv dintre Republica Moldova şi Republica Belarus şi a mulţumit autorităţilor de la Minsk pentru deschiderea de care dau dovadă în procesul de dinamizare a parteneriatului bilateral. 

„Apreciem bunele relaţii stabilite între ţările noastre şi ne dorim să menţinem, în continuare, caracterul stabil şi productiv al acestora”, a declarat Pavel Filip.                                                                                                                        

De asemenea, premierul a spus că Republica Moldova s-a pronunţat pentru valorificarea pe deplin a potenţialului comercial-economic dintre cele două ţări. 

„Suntem interesaţi să aprofundăm colaborarea cu partenerii din Belarus în domeniul industriilor de producţie. Zona de comerţ liber a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană deschide noi posibilităţi pentru dezvoltarea mediului de afaceri, în particular pentru sporirea numărului de companii mixte. Am lansat o serie de reforme interne pentru a facilita activitatea antreprenorilor, dorim să creăm condiţii atractive pentru investitorii străini, inclusiv pentru cei din Belarus”, a mai spus prim-ministrul.

La rândul său, Lukaşenko a subliniat  că relaţiile cu Republica Moldova sunt foarte importante pentru ţara sa datorită istoriei comune şi a beneficiilor aduse cetăţenilor din ambele state. Totodată, Alexandr Lukaşenko a spus că autorităţile de la Minsk pledează pentru impulsionarea parteneriatului bilateral şi utilizare la maxim a oportunităţilor oferite de Acordurile bilaterale şi multilaterale la care Moldova şi Belarus sunt parte. 

„Moldova poate conta şi în continuare pe susţinerea Republicii Belarus, care este un partener de încredere şi deschis spre colaborare” a declarat preşedintele​ belarus.

Oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind importanţa activităţii Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică, parteneriatul bilateral în domeniul transporturilor, construcţiei, agriculturii, precum şi cel al culturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite