Natalia Gavriliţa, despre reluarea zborurilor spre Rusia: Există pericol pentru aviaţia civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gavrilita
Natalia Gavrilita

Comisia Situaţii Excepţionale a evaluat toate riscurile şi a decis permiterea zborurilor pe un singur coridor – spre România. Zborurile spre Federaţia Rusă nu au fost permise pentru că ar fi vorba despre pericol pentru aviaţia civilă în contextul acţiunilor militare din Ucraina. Despre aceasta a declarat premierul Natalia Gavriliţa, întrebată ce impedimente există astăzi pentru efectuarea zborurilor către Rusia, transmite IPN.

„Din prima zi de război am primit o solicitare de închidere a spaţiului aerian din cauza unor riscuri pentru aviaţia civilă. Acum, evaluând aceste riscuri, după o perioadă când a fost închis spaţiul aerian, CSE a luat decizia de a deschide un sigur coridor, spre România”, a declarat şefa executivului într-o conferinţă de presă.

Odată cu începerea războiului din Ucraina pe 24 februarie, Republica Moldova a decis închiderea spaţiului aerian „pentru evitarea punerii sub risc a zborurilor civile”. Din 21 martie, porţiune a spaţiului aerian naţional s-a redeschis pentru aeronavele civile şi de stat. Ţinând cont de faptul că spaţiul aerian al Ucrainei este închis şi zboruri pe direcţiile Nord, Sud şi Est nu pot fi efectuate, toate zborurile au loc direcţia spre şi dinspre România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite