PPDA se va reţine de la înaintarea unui candidat pentru circumscripţia Hânceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr se va reţine de la înaintarea unui candidat pentru circumscripţia nr. 38, oraşul Hânceşti, „demonstrând în felul acesta ataşamentul pentru crezul său politic, dar şi consecvenţă în acţiunile sale”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Reacţia vine ducă ce Mihail Druţă, cel care a fost propus de către PPDA să fie candidatul unic al forţelor proeuropene şi democratice la alegerile parlamentare, a refuzat să participe la scrutin din partea unui singur partid, transmite IPN.

„Platforma DA regretă că partidele proeuropene şi naţionale au preferat să-şi înainteze candidaţii pentru aceasta circumscripţie fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019”, se arată în comunicat. Cu toate acestea, PPDA consideră că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-şi reconsidere poziţiile şi să accepte înaintarea unui candidat comun al forţelor proeuropene.

„Pentru că propunerea noastră de a implica cei mai străluciţi candidaţi ai diasporei în procesul alegerilor parlamentare parţiale pe circumscripţii nu a dat roadele aşteptate, ne vom consulta în continuare cu cetăţeni asupra opţiunilor de a remedia această nedreptate pentru următoarele scrutine electorale”, se mai arată în informaţia difuzată.

Mihail Druţă, oferta PPDA de consolidare a forţelor proeuropene şi democratice la alegerile parlamentare noi din circumscripţia uninominală numărul 38, Hânceşti, a declarat că nu va participa la scrutinul din 15 martie. Mihai Druţă a menţionat că urma să participe, dacă era desemnat în calitate de candidat comun al PPDA şi PAS, dar şi a cel puţin două formaţiuni unioniste.

https://www.ipn.md/ro/pppda-se-va-retine-de-la-inaintarea-unui-candidat-8008_1071030.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite