PPDA propune măsuri pentru a asigura echipamente de protecţie mai multe şi mai ieftine

PPDA propune măsuri pentru a asigura echipamente de protecţie mai multe şi mai ieftine

FOTO IPN

Deputaţii din fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr vin cu un demers către Guvern prin care solicită mai multe măsuri pentru a asigura aprovizionarea populaţiei cu echipamente de protecţie mai multe şi mai ieftine, aşa ca: măşti, mănuşi, botoşei, halate etc. transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele fracţiunii PPDA, Alexandru Slusari, menţionează că în acest sector activează peste 450 de companii. Până la declanşarea crizei, în ramura erau angajate în jur de 30 de mii de persoane.

Fracţiunea solicită ca pe perioada stării de urgenţă să fie extinse comenzile de stat pentru achiziţii de echipament de protecţie de la mai multe companii din domeniul textil, care în prezent se confruntă cu dificultăţi enorme. Se propune şi majorarea finanţării conform estimării necesarului de echipament efectuat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Deputaţii din PPPDA propun scutirea de TVA şi alte taxe vamale la importul materiei prime pentru confecţionarea echipamentului de protecţie medicală. O altă măsură ţine de simplificarea procedurilor de import de către agenţii economici a materiei prime şi auxiliarelor necesare pentru confecţionarea echipamentului medical de protecţie prin coridoarele vamale facilitare „coridorul verde”. De asemenea, se propune scutirea de TVA cu drept de deducere la comercializarea pe interiorul ţării a produselor sau mărfurilor echipamentului de protecţie medicală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: