Poziţia Blocului ACUM faţă de invitaţia la dialog a PDM rămâne neschimbată: Nu purtăm negocieri cu cei care au capturat Republica Moldova

Poziţia Blocului ACUM faţă de invitaţia la dialog a PDM rămâne neschimbată: Nu purtăm negocieri cu cei care au capturat Republica Moldova

FOTO privesc.eu

Blocul ACUM tratează cu refuz şi ce-a de-a doua invitaţie a PDM la dialog pentru formarea majorităţii parlamentare. Potrivit reprezentantului blocului, Sergiu Litvinenco, poziţia ACUM rămâne neschimbată: blocul nu poartă negocieri cu „cei care sunt responsabili de capturarea statului”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

ACUM insistă pe pachetul de legi propus pe 12 martie „pentru dezoligarhizarea statului” şi cheamă „toţi deputaţii responsabili” să le voteze în primele şedinţe ale Parlamentului.

Vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, a declarat joi, la un briefing de presă, că reprezentanţii blocului ACUM sunt aşteptaţi la discuţii în zilele următoare, până duminică. Dacă nici această invitaţie nu va fi acceptată, PDM va convoca repetat, săptămâna viitoare, Comitetul executiv al formaţiunii pentru a decide acţiunile viitoare. Andrian Candu a mai spus că democraţii ar fi fost gata să cedeze Blocului ACUM conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru.  

După alegerile din 24 februarie, PSRM a acumulat 35 de mandate în noul Parlament, PDM – 30, Blocul electoral ACUM DA PAS – 26 de fotolii de deputat, Partidul Politic Şor – 7, iar trei deputaţi au acces independent.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: