Politologul Octavian Milewski: În toamnă va avea loc un „maidan” în Republica Moldova, din cauza falsificării alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politologul român specializat în spaţiul postsovietic Octavian Milewski consideră că, după alegerile prezidenţiale din Republica Moldova din toamna acestui an, va avea loc un „maidan”, deoarece actuala guvernare ar planifica falsificarea alegerilor.

Milewski afirmă că există o categorie specială de "idioţi utili", din categoria „Bucureşti consulting”, sau experţi, consilieri şi lobişti care lucrează pentru regimul criminal organizat din jurul lui Plahotniuc. 

În opinia sa, aceştia contribuie la consolidarea celui mai ilegitim regim politic de la declararea independenţei RM.

„După cum bine se ştie, cetăţeanul român Ulinici, alias Plahotniuc în Republica Moldova, este în ofensivă de spălare a imaginii. O imagine de criminal, codos şi om mic cu pretenţii nemărginite pentru putere”, a declarat analistul politic.

Acesta susţine că toate articolele sau interviurile semnate în presa de limbă română şi în străinatate, semnate oficial de Plahotniuc sau Filip, au fost scrise la Bucureşti contra unor sume fabuloase de bani.

Politogolul se declară optimist în ceea ce priveşte arestarea prim-vicepreşedintelui PD, Vlad Plahotniuc.

„E foarte posibil ca în următoarele săptamâni să asistăm la darea în urmărirea internaţională a lui Plahotniuc de către SUA pentru spălări de bani şi furt în proporţii deosebit de mari. Aş vrea să văd cum se vor poziţiona consultanţii români ai lui Plahotniuc”, menţionează expertul.

Milewski a mai adăugat că România a pierdut bătălia pentru Moldova, atunci când preşedintele Iohannis a promulgat acordul de împrumut în valoare de 150 de milioande de euro, iar ignoranţa elitei româneşti faţă de Moldova, o va costa-o scump.

„Să nu ne mire dacă în timpul Maidanului moldovenesc din toamnă, care va avea loc din cauza falsificărilor masive, România va fi blamată pentru eşecul Chişinăului. Rusia va fi pe planul doi în clasamentul antipatiilor de masă, deoarece orice ar face aceasta, nu poate fi asociată cu cel mai detestat dintre moldoveni, adică Plahotniuc, asa cum se întamplă în prezent. Iar participanţii la acest aşteptat maidan nu se vor împărţi pe criterii etnice sau lingvistice, românofoni vs rusofoni”, a încheiat Milewschi.

Octavian Milewski a făcut aceste afirmaţii în cadrul unui interviu pentru ziare.com, joi, 1 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite