Poliţia de Frontieră afirmă că George Simion încă nu a depus o plângere că ar fi fost bătut de organele de forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia de Frontieră informează că predarea cetăţeanului George Simion către autorităţile române s-a desfăşurat „în conformitate cu prevederile acordurilor stabilite între state” şi că „în momentul predării cetăţeanului menţionat acesta nu prezenta niciun semn de violenţă fizică”.

„De asemenea, documentul de predare a ajuns în posesia lui după ce a fost luat în custodie de autorităţile române, nefiind deteriorat sau cu urme de sânge”, se spune într-un comunicat de presă emis de Poliţia de Frontieră.

În documen se menţionează „că operaţiunea de predare s-a făcut în condiţii paşnice, fără să fi existat careva impedimente”. 

„De altfel, procedurile operaţionale menţionează clar ca în astfel de situaţii nu s-ar fi putut face predarea-primirea dacă ar fi existat urme de violenţă, în astfel de cazuri se acordă primul ajutor şi se iau alte măsuri corespunzătoare. Ceea ce nu a fost cazul în situaţia menţionată”, afirmă autorităţile.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, până la această oră „nu există o plângere oficial formulată de cetăţeanul George Simion pe marginea celor pe care le-a semnalat pe reţelele de socializare. Acesta ar fi avut posibilitatea să depună pe loc plângerea, la punctul de trecere a frontierei Republicii Moldova în momentul operaţiunii de predare, dacă ar fi constatat anumite încălcări. Din comunicarea cu autorităţile române a rezultat că o astfel de plângere nu a fost depusă nici la punctul de trecere a frontierei române”.

Totuşi, şeful Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, a dispus efectuarea unei anchete interne pe acest caz, pentru a fi analizate suplimentar toate detaliile operaţiunii şi a fi stabilite toate circumstanţele în care aceasta a avut loc.

Preşedintele „Acţiunea - 2012”, activistul George Simion, a fost reţinut luni, 1 octombrie, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta din Republica Moldova spre România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite