PNL şi Partidul Voinţa Poporului, înregistrate în cursa electorală pentru alegerile din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală a înregistrat încă două formaţiuni politice în competiţia pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Este vorba despre Partidul Naţional Liberal, condus de Vitalia Pavlicenco, care are pe liste 40 de candidaţi în circumscripţia naţională, şi Partidul Politic Voinţa Poporului, condus de Ştefan Urâtu, cu 30 de candidaţi.

Până acum, Comisia Electorală Centrală a înregistrat nouă concurenţi electorali şi mai are şase dosare în examinare. Perioada de depunere a actelor expiră joi, 24 ianuarie, la ora 18.00.

În aceeaşi şedinţă, Comisia Electorală a respins cererea de înregistrare a Partidului Politic „Casa noastră – Moldova” în calitate de participant la referendumul republican consultativ din aceeaşi zi, cu opţiunea  „boicot”. Motivul respingerii cererii este că o astfel de opţiune nu este prevăzută de normele electorale. La fel, a fost constatat şi faptul că cererea a fost depusă de către reprezentantul formaţiunii Alexandr Roşco, care nu are un mandatat în acest sens.

CEC a aprobat şi modelul buletinelor de vot. Pentru alegerile parlamentare, în circumscripţiile uninominale, acestea vor fi de culoare violetă. Pentru referendumul consultativ vor fi două buletine. Galben pal vor fi buletinele cu întrebarea: „Sunteţi pentru reducerea numărului deputaţilor în Parlament de la 101 la 61?” şi bej vor fi buletinele cu întrebarea – „Sunteţi pentru ca poporul să poată revoca, demite, din funcţii deputaţii dacă nu-şi îndeplinesc corespunzător obligaţiile lor?.

Cum vor arăta buletinele pentru circumscripţia naţională la alegerile parlamentare se va decide la o altă şedinţă CEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite