PNL acuză Blocul ACUM că a primit donaţii ilegale. Chiril Moţpan: Am returnat banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Naţional Liberal acuză blocul ACUM că a primit o donaţie de 200.000 de lei din partea unei societăţi comerciale, peste suma maximă prevăzută de legea care permite unei persoană juridice să facă donaţii unui partid aflat în campanie electorală. Chiril Moţpan, deputatul fracţiunii ACUM, Platforma DA, a declarat pentru IPN că banii au fost deja returnaţi către persoana juridică.

Partidul Naţional Liberal a precizat într-un comunicat de presă că, în campanie electorală, o persoană fizică poate dona unui partid politic 41.850  lei, iar o persoană juridică poate dona 83 700 lei.

„Am constatat, prin Raportul prezentat de Blocul ACUM  la CEC pe 07.10.2019 pentru săptămâna a III-a, că SRL EDIT PROM, al cărui şef este Mandatîi Aliona, a făcut o donaţie de 200 de mii de lei, în timp ce legea permite suma maximă de 83.700 lei”, se precizează în comunicatul PNL, care a cerut ca diferenţa de 116.300 lei să fie vărsată în bugetul de stat, iar concurentul electoral să fie sancţionat.

Deputatul Chiril Moţpan a declarat pentru IPN că situaţia a fost cauzată de o neînţelegere. „Legislaţia a fost schimbată şi colegii care au făcut tranzacţia nu au ştiut acest lucru. Noi reparăm această scăpare, banii au fost returnaţi şi urmează să ne conformăm legislaţiei. Eu regret că s-a întâmplat lucrul acesta”, a declarat Chiril Moţpan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite