PLDM spune că nu poate accepta dublele standarde în tratarea Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PLDM nu poate accepta dublele standarde în tratarea Constituţiei şi consideră imperios necesară modificarea articolului 13, cu introducerea noţiunii de „limbă română. Cât priveşte acuzaţiile de şantaj lansate de PDM la adresa partidelor proeuropene, care nu au votat proiectul de lege pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituţie, transmite IPN.

Într-o adresare pentru cetăţeni, citată de IPN, PLDM menţionează că integrarea europeană este rezultatul deciziilor cetăţenilor şi ale instituţiilor europene, nu ale unui partid politic. „Insistenţa cu care se încearcă manipularea opiniei publice naţionale şi internaţionale, prin introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituţie, demonstrează cinismul acestei puteri şi lipsa de respect pentru cetăţeni”, se spune în adresarea PLDM.

Formaţiunea aminteşte că a cerut anterior PDM-ului respectarea recomandărilor UE la adresa guvernării de la Chişinău, şi anume revenirea la sistemul proporţional de vot, recunoaşterea mandatului primarului ales al capitalei – ca dovadă a ataşamentului faţă de civilizaţia europeană, dar PDM nu le-a îndeplinit.

PL, PLDM, PSRM şi PCRM nu au susţinut proiectul Partidului Democrat de introducere a vectorului european în Constituţie. Cu 54 de voturi „Pro”, iniţiativa nu a fost promovată, fiind necesare 67 de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite