PLDM şi-a ales conducerea. Viorel Cibotaru este noul preşedinte al formaţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă.
FOTO arhivă.

Sâmbătă, 18 iunie, a avut loc Congresul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova. În cadrul acestuia, în calitate de preşedinte a fost ales fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru.

Viorel Cibotaru a declarat că pentru şefia partidului au fost propuşi şi alţi candidaţi: Tudor Deliu, Liliana Palihovici, Vadim Pistrinciuc şi Valeriu Streleţ, doar că, toţi patru au refuzat.

Cibotaru afirmă că discuţiile despre un candidat comun la alegeriale prezidenţiale din partea PPEM, PDA, PAS şi PLDM încă continuă. Totodată, au loc discuţii ce ţin de formula de cooperare dintre cele patru partide.

„Categoric nu vreau să discut candidatura mea la alegerile prezidenţiale”, a subliniat liberal democratul.

Referitor la Vlad Filat, noul preşedinte al PLDM a spus că fostul premier continuă să fie membru de partid.

La fel, Cibotaru subliniază faptul că PLDM va rămâne în opoziţie.

Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc a declarat că mizează mult pe calităţile organizatorice şi analitice ale noului preşedinte.

„Am fost onorat de această propunere, dar eu consider că partidul necesită o reformare, iar Cibotaru are toate capacitatile să o facă”, a încheiat Vadim Pistrinciuc.

Pistrinciuc a mai menţionat că la Congres au participat circa 400 de persoane, iar pentru Viorel Cibotaru ar fi votat 341 de membri. Vicepreşedinţii partidului ar urma să fie ales în perioada apropiată.

Amintim că Viorel Cibotaru are 58 de ani. În perioada anilor 2000-2006 a fost director de programe a Institutului de Politici Publice. în 2008-2010, a fost directorului Centrului de Informare şi Documentare despre NATO, din Republica Moldova. În anul 2015, a deţinut pe o perioadă de patru luni, funcţia de ministru al Apărării. Este căsătorit şi are un copil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite