PLDM: Această sesiune parlamentară a fost una dintre cele mai ruşinoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii fracţiunii Partidului Liberal Democrat în Parlament consideră că sesiunea parlamentară, care se încheie oficial astăzi, 31 iulie, a fost una dintre cele mai ruşinoase şi va rămâne un capitol dureros pentru întregul popor.

În opinia deputaţilor PLDM, guvernarea, susţinută de PSRM, şi-a realizat propriile interese, tatonând terenul pentru alegerile din 2018 şi ignorând adevăratele probleme ale ţării. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, a declarat că pe parcursul sesiunii liberal-democraţii au venit cu mai multe iniţiative, care ar fi putut deconspira mai multe ilegalităţi masive comise de către cei de la guvernare, însă acestea se prăfuiesc prin sertare şi în prezent. Printre acestea deputatul PLDM menţionează şi raportul cu privire la traficul de anabolizanţi prin intermediul întreprinderii de stat „Poşta Moldovei”.

Tudor Deliu a menţionat că de la alegerea preşedintelui s-a creat acel „tandem Dodon – Plahotniuc”, iar opoziţia pe care o afişează Partidului Socialiştilor nu e decât o mimare, iar cei doi actori au un parteneriat strategic nescris. „În acest joc politic murdar, Igor Dodon a devenit salvatorul lui Plahotniuc. La fundamentele politicii moldoveneşti stă binomul Partidul Democrat - Partidul Socialiştilor. Ideea principală este distrugerea sau reducerea la zero a opoziţiei, pentru a păstra acest regim”, a spus deputatul.

Potrivit lui, dialogul prietenos cu partenerii externi este unul mimat, pentru că altfel nu poate fi explicată sfidarea opiniei Comisei de la Veneţia cu privire la modificarea sistemului electoral. Parlamentarul a mai spus că, deşi fracţiunea PLDM a făcut apeluri în nenumărate rânduri referitor la toxicitatea modificării sistemului electoral, într-un final acest proiect a fost votat.

Deputatul liberal-democrat, Iurie Ţap, a declarat că în cadrul acestei sesiuni guvernarea nu a făcut altceva decât să-şi realizeze propriile interese, fiind preocupată de crearea mecanismului pentru următoarele alegeri, nu şi de implementarea reformelor. În opinia sa, reforma Guvernului nu a fost altceva decât o optimizare aritmetică, în cadrul celor nouă ministere, fiind păstraţi doar miniştrii democraţi. Mai mult, deputatul consideră că reforma autorităţilor publice locale, este una incoerentă. Potrivit lui, Iurie Ţap, majoritatea parlamentară nu-şi onorează obligaţia de reprezentare a intereselor cetăţenilor, fiind una nelegitimă şi nereprezentativă şi care încalcă prevederile Constituţiei.

Membrii fracţiunii PLDM nu exclud că vor iniţia proteste în toamnă, ba mai mult vor chema la nesupunere civică, în cazul în care ilegalităţile vor continua.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite