PLDM îi răspunde lui Marian Lupu. Insistă ca Andrian Candu să fie demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal Democrat al Moldovei (PLDM) anunţă că nu va participa la consultările privind formarea unei coaliţii de guvernare, cerând în continuare demisia preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit unui comunicat emis de PLDM, formaţiunea apreciază propunerea PDM privind numirea unui candidat neafiliat politic pentru funcţai de premier a Republicii Moldova, însă solicită scoaterea instituţiilor de stat din captivitate. „La fel de important este ca discuţiile şi consultările politice să înceapă în condiţii egale pentru toate părţile participante. Acest fapt presupune că PDM, după votul comun cu comuniştii şi socialiştii pentru demiterea Guvernului AIE 3, nu-şi poate păstra funcţii în conducerea Parlamentului”, precizează liberal-democraţii.

În acest context, PLDM anunţă că nu poate da curs invitaţiei de a participa la consultări cu PDM „până la expunerea poziţiei acestuia pe marginea tuturor elementelor de viziune politică anunţate de PLDM în Declaraţia din 18 noiembrie 2015 şi reiterate ulterior”.  

Totuşi, PLDM va participa la consultările iniţiate de preşedintele, Nicolae Timofti, şi îşi va reitera constant abordările menţionate anterior.

Menţionăm că, liderul democraţilor, Marian Lupu, a anunţat ieri că este necesară formarea unui Guvern tehnocrat, după modelul României. De asemenea, Marian Lupu a declarat astăzi, 25 noiembrie, că refuzul PLDM reprezintă „încăpăţânare şi atitudine copilărească”. Preşedintele PD a mai anunţat că astăzi ar putea avea loc consultaţii cu PCRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite