PLDM ar putea să-şi modifice statutul în privinţa acceptării unionismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pldm

La următorul congres al Partidului Liberal Democrat ar putea fi modificat statutul în privinţa acceptării unionismului sau ar putea fi găsită o formulare mai diplomatică privind opţiunile unioniste. Declaraţia a fost făcută de primarul de Cimişlia, Gheorghe Răilean, membru al PLDM, în cadrul emisiunii „Moldova live” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

În opinia lui, toate partidele care îşi declară opţiunea de integrare europeană ar trebui să fie unioniste.

„Eu nu pot înţelege niciun eurointegraţionist care ar respinge unirea cu România. Înseamnă că nu este sincer când spune că este pentru integrare europeană. Un adept al integrării europene nu poate fi anti-unirea cu România”, este de părere Gheorghe Răilean.

Primarul spune că actualmente se încearcă „comercializarea” unionismului.

„Eu sunt politicianul care consideră că trebuie să fii sincer cu oamenii, deschis, nu să-i porţi „cu zăhărelul”, declară politicianul.

Potrivit lui, unioniştii trebuie acceptaţi în orice formaţiune politică ar fi. Gheorghe Răilean susţine, de asemenea, că şi în rândurile Partidului Democrat cunoaşte primari unionişti, chiar dacă formaţiunea nu susţine deschis şi ferm unionismul. În plus, primarul consideră că şi partidele extraparlamentare de opoziţie PDA şi PAS sunt într-o oarecare măsură unioniste.  

În opinia primarului, către alegerile parlamentare va creşte presiunea unioniştilor asupra politicienilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite