PLDM: Poziţia PAS este pripită, regretabilă şi lipsită de viziune politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat Maia Sandu

Partidul Liberal Democrat anunţă că a luat act de faptul că Partidul Acţiune şi Solidaritate a respins invitaţia la dialog pentru a crea un bloc electoral şi a desemna un candidat unic la alegerile prezidenţiale. Liberal-democraţii consideră că poziţia PAS este pripită, regretabilă şi lipsită de viziune politică, transmite IPN.

„PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanţă în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale. Experienţa arată că, atunci când există voinţă politică, se poate acţiona cu mai mult discernământ şi responsabilitate, aşa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidenţialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin”, se menţionează într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Potrivit PLDM, „rămâne de văzut dacă aroganţa şi egoismul vor fi cele mai convingătoare calităţi în apropiatele competiţii electorale”.

Totodată, formaţiunea apreciează drept „politic corectă” poziţia Platformei DA faţă de propunerea de a face bloc electoral comun.

Partidul Liberal Democrat a invitat PAS şi Platforma DA la dialog pentru a crea un bloc electoral care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie şi cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate. Ulterior, PAS a declarat că şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte, în persoana Maiei Sandu, şi a îndemnat şi alte forţe politice să o susţină.

Platforma Demnitate şi Adevăr a anunţat că a luat act de iniţiativa PLDM privind alegerile prezidenţiale şi constituirea unui bloc electoral. În fond, reacţia Platformei DA se limitează la formula „a luat act”, chiar dacă textul comunicatului conţine mai multe exemple din ultimii ani prin care formaţiunea „a militat pentru unificarea tuturor forţelor de dreapta şi promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidenţial”, dar care, însă nu au fost acceptate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite