PLDM iniţiază moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat iniţiază moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. Potrivit PLDM, moţiunea vine „în contextul implicării, acoperirii şi lipsei acţiunilor de contracarare a traficului de substanţe anabolizante, prin intermediul ÎS „Poşta Moldovei”.

Deputatul Grigore Cobzac, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţii ÎS „Poşta Moldovei” s-a adresat fracţiunilor PCRM, PL şi PSRM cu îndemnul de a semna moţiunea de cenzură, transmite IPN.

„Moldova nu îşi poate permite o guvernare implicată în scheme transfrontaliere şi care încearcă să ascundă o serie de crime grave. Înţeleg că toate aceste acţiuni deranjează, persecuţiile şi intimidările nu contenesc, dar cred că ţara şi legea sunt mai presus de tot. Încercarea guvernării de a muşamaliza această schemă, care afectează securitatea statului, dar şi imaginea acestuia la nivel internaţional nu trebuie trecută cu vederea. Este clară implicarea reprezentanţilor guvernării, de la diferite niveluri în implementarea acestei scheme”, declarat Grigore Cobzac, citat într-un comunicat de presă al PLDM.

Autorii moţiunii acuză executivul de contribuire la viabilitatea schemei de export al substanţelor ilicite peste hotarele Republicii Moldova de către angajaţii Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”.

Pentru a înregistra moţiunea de cenzură sunt necesare 34 de semnături ale deputaţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite