PLDM: Dodon a indus în eroare opinia publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSRM, Igor Dodon, a indus în eroare opinia publică atunci când a anunţat că liberal-democraţii au acceptat iniţiativa socialiştilor de modificare a Constituţiei Republicii Moldova, se anunţă într-un comunicat de presă al PLDM.

„În cadrul briefingului de presă de astăzi, liderul socialiştilor a indus în eroare opinia publică, deplasând în mod deliberat accentele. Chiar pe foaia de titlu a proiectului se observă foarte clar că documentul a fost înregistrat la 20 octombrie, cu numărul 107 de către “FLD”, ceea ce înseamnă fracţiunea liberal-democrată”, subliniază liberal-democraţii.

Amintim că, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Igor Dodon a declarat că fracţiunile parlamentare ale PSRM şi PLDM au semnat o iniţiativă legislativă de modificare a articolului 78 din Constituţie - alegerea şefului statului - pe care au remis-o Curţii Constituţionale pentru avizare. Dodon a prezentat proiectul ca fiind elaborat de către socialişti.

image

PLDM precizează în comunicatul de presă că, la 20 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, fracţiunea liberal-democraţilor a anunţat despre iniţiativa legislativă, dar pentru a fi remis Curţii Constituţionale spre avizare, erau necesare semnăturile a o treime din deputaţi şi, în acest sens, fracţiunea PLDM a lansat un apel către toţi legiuitorii să susţină proiectul.

PLDM subliniază, în context, că iniţiativa legislativă va fi depusă la Curtea Constituţională de părţile semnatare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite