PLDM bate alarma: Toată puterea în stat este acaparată de un partid care reperezintă interesele Federaţiei Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Partidul Liberal Democrat din Moldova susţine că toată puterea în stat este acaparată de PSRM, care reperezintă interesele Rusiei. PLDM cere PPDA şi PAS să se disocieze de acţiunile subversive ale PSRM de politizare a instutuţiilor statului şi să oprească procesul de subjugare a R. Moldova, demonstrând că nu sunt complici la războiul hibrid, prin care Vladimir Putin încearcă să-şi menţine dominaţia politică şi economică în spaţiul post-sovietic.

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova s-a reunit, pe 20 august, într-o şedinţă extraordinară. Principalele subiecte de pe ordinea de zi au vizat pregătirea pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, participarea PLDM în alegerile
parlamentare noi, convocarea Consiliului Naţional Politic al partidului şi aprobarea declaraţiei privind participarea PPDA şi PAS la acapararea celor mai importante instituţii ale statului de către forţele proruse prin intermediul PSRM. 

La finalul reuniunii, Biroul Permanent Central al PLDM a aprobat o declaraţie privind situaţia social-politică de după crearea coaliţiei de guvernare PSRM-ACUM. În document se menţionează că democraţia şi statul de drept din Republica Moldova se află într-un mare pericol.

„Sub acoperirea actualei majorităţi parlamentare, are loc acapararea celor mai importante instituţii şi structuri ale statului de către partidul pro Putin, condus de Igor Dodon. Contrar angajamentelor
asumate, noua majoritate parlamentară încă nu a declanşat procesul de deoligarhizare şi de scoatere din captivitate a statului. Deşi a promis să elimine schemele de monopol de pe piaţă şi intermediarii din sistemul energetic, de a îmbunătăţi mediul de afaceri şi de a crea locuri de muncă acasă cu salarii mai mari, guvernarea înăspreşte politica fiscală şi împovărează oamenii cu majorări de tarife şi scumpiri”, se mai spune în declaraţie.

Partidul Liberal Democrat din Moldova cere PPDA şi PAS să se disocieze de acţiunile subversive ale PSRM de politizare a instutuţiilor statului şi să oprească acest proces de subjugare a Republicii Moldova, demonstrând astfel că nu sunt complici la războiul hibrid, pe care preşedintele rus Vladimir Putin îi poartă pentru a-şi menţine dominaţia politică şi economică în spaţiul post-sovietic. În caz contrar,
alegerile parlamentare anticipate vor fi inevitabile.
La finalul declaraţiei, PLDM face apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova să pună presiune pe actuala guvernare pentru a o determina să îşi respecte promisiunile şi angajamentele asumate privind dezrădăcinarea corupţiei, îmbunătăţirea calităţii vieţii, relansarea economiei şi a procesului de integrare europeană.Textul integral al declaraţiei poate fi citit pe pagina web al partidului - www.pldm.md.

La reuniune, Biroul Permanent Central al PLDM a decis, de asemenea, convocarea Consiliului Politic Naţional al partidului pe 24 august 2019.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite