Platon, despre imaginile video pe care le-ar fi trucat pentru a o discredita pe Maia Sandu: „Un fals fabricat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon vine cu o reacţie urmare a dovezilor publicate de Jurnal TV, potrivit cărora, Veaceslav Platon şi Ilan Şor ar fi pus la cale discreditarea Maiei Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care şefa statului, chipurile, primeşte un plic de la Şor. Platon e de părere că videoclipul e un fals fabricat, ulterior atribuit altcuiva şi ameninţă cu iniţierea unui proces de judecată, transmite IPN.

Veaceslav Platom vine cu mai multe acuzaţii la adresa moderatorului emisiunii „Secretele Puterii”, Alex Cozer, emisiune unde a fost difuzat videoclipul. El îl acuză pe Alex Cozer că ar fi falsificat imaginile singur, apoi le-a atribuit altora şi face aluzie la faptul că îl va da în judecată chiar astăzi. Afirmaţiile lui Veaceslav Platon sunt de natură indecentă şi nu pot fi citate de IPN.

Într-o reacţie pe Facebook, Alex Cozer califică declaraţiile lui Veaceslav Platon drept „fade şi disperate” şi spune că nu îi este frică de acesta.

„Eu sper din suflet despre Platon să vorbesc tot mai puţin sau deloc în emisiuni sau alte luări ale mele de poziţie. Cei care trebuie să vorbească deja sunt procurorii şi instanţele. Alţi procurori şi altfel de instanţe, total diferite de ce am avut până acum. Sunt mulţumit că, alături de colegi, în calitate de jurnalist, am încercat să-mi fac treaba încă din prima zi în care a fost eliberat de Stoianoglo (n.r Alexandr Stoianoglo, procurorul general) şi i-am urmărit cu atenţie „ascensiunea”, împiedicându-l într-o serie de atacuri asupra ţării şi cetăţenilor ei”, a scris Alex Cozer pe Facebook. Jurnalistul îl îndeamnă pe Veaceslav Platon să vină acasă şi să se prezinte în faţa instanţelor.

Potrivit informaţiilor făcute publice de jurnaliştii JurnalTV, Veaceslav Platon ar fi creat o reţea de troli, care ar fi avut menirea de a o discredita pe Maia Sandu în campania electorală pentru parlamentarele din 11 iulie. Reţeaua de troli a fost anihilată de oamenii legii, înainte ca imaginile video trucate şi denigratoare să apară în spaţiul public. Potrivit JurnalTV, filmuleţul ar fi fost creat pentru a fi răspândit pe internet înaintea alegerilor parlamentare anticipate şi pentru a induce opiniei publice ideea că Sandu ar fi luat bani de la Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite