Platforma DA se tranformă în partid. „Mizăm pe diasporă, care e floarea naţiunii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pltforma Civică DA va deveni partid politic FOTO: Alexandru Tarlev
Pltforma Civică DA va deveni partid politic FOTO: Alexandru Tarlev

Reprezentanţii Platformei Civice DA au anunţat marţi că vor forma un partid şi au creat şi o platformă on-line prin care cei interesaţi să facă parte din noua formaţiune politică să se poată implica.

Liderul Platformei, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul conferinţei organizată marţi, 24 noiembrie, că statul a fost capturat de o grupare infracţională organizată. „Consiliul Marii Adunări Naţionale constată că situaţia politică din Republica Moldova a ajuns în prunctul său critic. Instituţiile de drept şi de reglementare servesc doar intereselor oligarhului Plahotniuc. Partidele politice au pierdut contactul cu alegătorii. Porgramele electorale au fost abandonate a doua zi de la încheierean scrutinului, cetăţenii fiind obligaţi să iasă în stradă pentru a-şi apăra drepturile şi să se constituie în grupul de iniţiativă pentru realizarea directă a promisiunilor minciunoase ale partidelor politice”, se arată în declaraţia Platformei

Astfel, reprezentanţii organizaţiei mai spun că, în aceste condiţii, Consiliul Marii Adunări Naţionale, segmentele sociale aderente consideră că algerile parlamentare anticipate bat la uşă, acestea urmând să se desfăşoare chiar în vara anului 2016. „De aceea, dăm curs proclamaţiei Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie, rezoluţiei populare din 13 septembrie 2015, care prevăd schimbarea radicală a clasei politice, pucedem la edificarea unei mişcări politice de alternativă şi a unei liste nominale a uniu Guvern de încredere populară care să utlizeze instrumentarul specific luptei politice pentru realizarea năzuinţelor poporului Republicii Moldova exprimate şi aprobate de Marea Adunare Naţională din 6 septembrie 2015-11-24 Mizăm în mod aparte pe cei din diasporă, care reprezintă floarea naţiunii”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit unui alt reprezentant al viitorului partid politic, Chiril Moţpan, prin crearea unei noi formaţiuni politice s-a dorit schimbarea pe cale civilizată. „Nu ne-am dorit acest lucru şi nici nu a fost scopul nostru ca să ajungem la fromarea unui partid. Scopul iniţial şi cauza nobilă a fost eliberarea ţării din captivitate, dar lucrurile au evoluat în aşa fel încât cetăţenii singuri au cerut să fie formată această entitate politică. În aces fel, vom reuşi să facem schimbarea nu cu bâta, ci pe cale parlamentară, civilizat cu alte cuvinte. Am ales nu bâta, ci calea civilizată”, a subliniat Chiril Moţpan.

Liderii „DA” au mai anunţat că pledează pentru alegeri anticipate şi algerea directă a şefului statului. Platforma Civică a lansat şi site-ul implicare.md pentru cei care doresc să facă parte din formaţiune, membrii Platformei DA susţinând că aşteaptă ca personalităţi şi oameni cu calităţi deosebite să se alăture mişcării politice.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite