Platforma DA neagă că îl va vota pe Fadei Nagacevschi în funcţia de viceprimar al Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase, şeful fracţiunii municipale a Platformei DA.
Andrei Năstase, şeful fracţiunii municipale a Platformei DA.

Fracţiunea Platformei DA din Consiliul Municipal Chişinău a anunţat marţi, 26 octombrie, că nu intenţionează să-l sprijine pe ex-ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi în funcţia de viceprimar al Chişinăului.

Ruslan Verbiţchi, consilier de la Platforma Demnitate şi Adevăr, a declarat pentru Replica Media, că Platforma DA nu-l va vota pe Nagacevschi în această funcţie.

„Noi nu vom vota. Este decizia lui Ceban - el îi desemnează, el îi numeşte, este executivul lui care îl ajută, îi rezolvă problemele. Prin votul nostru ne asumăm şi lucrurile pe care le va face. Ceban să-şi asume numirea viceprimarului şi toate incapacităţile pe care le are cu gestionarea problemelor care îi revin în competenţa lui”, ne-a spus Verbiţchi.

Amintim că sursele Adevărul au comunicat că Fadei Nagacevschi ar urma să fie votat în funcţia de viceprimar al municipiului Chişinău cu voturile consilierilor PSRM şi cei ai Platformei „Demnitate şi Adevăr”, asta pentru că primarul Ion Ceban ar fi ajuns la o înţelegere cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase, pentru a-i asigura voturile necesare la şedinţa CMC de joi, 28 octombrie, la care se va discuta numirea lui Nagacevschi.

Pentru ca Nagacevschi să ajungă în funcţia de viceprimar este nevoie de cel puţin 26 de voturi, pe când socialiştii au doar 22 de voturi. Reprezentanţii PAS, cei ai Platformei DA şi cei din PL au declarat pentru Replica Media că nu vor vota pentru Nagacevschi, iar consilierii din Partidul Şor, care sunt doar 3 la număr, încă se mai gândesc asupra acestui subiect.

Precizăm că Fadei Nagacevschi a fost propus la funcţia de viceprimar luni, 25 octombrie, de către primarul general Ion Ceban.

„Am propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcţia de viceprimar. Sper că nu va fi abordare politică, dar constructivă din partea celor prezenţi”, a spus Ceban. 

La rândul său, Nagacevschi a spus: „Vreau să-i mulţumesc Primarului general al mun. Chişinău, domnul Ion Ceba,n pentru încredere şi înaintarea candidaturii subsemnatului la funcţia de viceprimar al Capitalei. Este o provocare nouă pentru mine, pe care mi-o asum.”

Actualmente, Nagacevschi ocupă funcţia de consilier al vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Bătrîncea (PSRM).

Postul de viceprimar al Capitalei a rămas vacant din iulie, după ce Victor Chironda a fost demis de CMC, la propunerea lui Ion Ceban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite