Platforma DA îşi asumă angajamentul să realizeze „unirea inteligentă” cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Platforma Demnitate şi Adevăr îşi asumă angajamentul să promoveze parteneriat strategic cu Uniunea Europeană, dar mai ales cu România, cu care formaţiunea politică îşi doreşte să realizeze cât mai multe proiecte durabile, trasmite IPN.

Integrarea Republicii Moldova în UE e posibilă doar prin România, cu care vom realiza „unirea inteligentă”, prin fapte, a declarat astăzi Andrei Năstase, liderul Platformei DA, la lansarea angajamentelor partidului privind politica externă a Republicii Moldova.

Andrei Năstase a opinat că un parteneriat serios cu UE va fi posibil doar printr-un guvern format din membri ai Platformei DA şi ai Partiului Acţiune şi Solidaritate.

Igor Munteanu, vicepreşedinte al Platformei DA, a subliniat că cetăţenii moldoveni au avut doar de câştigat de pe urma apropierii Republicii Moldova de UE. Atunci când Republica Moldova s-a îndepărtat de Uniunea Europeană, au avut loc furturi de miliarde şi au venit diferite grupuri cleptocratice, a atenţionat Igor Munteanu. Platforma DA se pronunţă şi pentru dezvoltarea dialogului strategic cu SUA, dar şi pentru parteneriat strategic cu Ucraina.

Vasile Năstase, candidat pe listele Platformei DA, a menţionat că integrarea Republicii Moldova în UE e posibilă doar prin România, cu care Platforma DA propune iniţial încheierea unui acord de fraternitate interstatal. Totodată, formaţiunea politică va promova piaţă de electricitate şi agricolă comună cu România, un singur spaţiu de asigurări, o singură vamă, la nivel temporar, cu România, costuri de telefonie mobilă la tarife europene, crearea unui fond naţional pentru dezvoltare urbană, crearea Agenţiei Române de Voluntariat, după modelul Corpului Păcii din SUA, crearea fondurilor pentru dezvoltarea afecerilor mici şi mijlocii, crearea unui lanţ de biblioteci moderne, dar şi alte proiecte cu România.

Potrivit lui Vasile Năstase, proiectul Platformei DA pentru politica externă a Republicii Moldova a fost discutat cu societatea civilă. Iana Stanţieru, responsabil al Platformei DA pentru relaţii cu diaspora, se află în prezent la Bruxelles.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite