Platforma DA cere Parlamentului revenirea la proiectul plafonării „salariilor exagerate”

Platforma DA cere Parlamentului revenirea la proiectul plafonării „salariilor exagerate”

Vasile Năstase, ex-deputat Platforma DA.

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr îndeamnă deputaţii să revină la proiectul plafonării salariilor exagerate, înaintat în legislatura precedentă, şi să-l voteze în a doua lectură, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un briefing de presă, ex-deputatul Vasile Năstase a remarcat că se atestă un decalaj uriaş între salariile unor demnitari şi cele ale altor oameni angajaţi în sfera bugetară (profesori, medici). Pentru a reduce din acest decalaj, e nevoie de votarea în lectură finală a iniţiativei de plafonare a salariilor. În acelaşi context, Platforma Demnitate şi Adevăr consideră inoportună, neavenită şi imorală decizia de a majora salariile judecătorilor. Prin votarea amendamentului în cauză a fost încălcată şi Constituţia, întrucât „produs legislativ al Olesei Stamate” a trecut fără avizul Guvernului, cum se cere, a notat fostul parlamentar. În urma unui amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale, semnat de deputaţii PAS, Olesea Stamate, Veronica Roşca şi Igor Grosu, a fost aprobată practic o dublare a remunerării judecătorilor Curţii Constituţionale, până la aproape 82 de mii de lei lunar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările