Platforma DA va boicota şedinţa de azi a Parlamentului: „Nu acceptăm şantajul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  IPN
FOTO  IPN

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, a declarat că premierul Ion Chicu se poate prezenta zilnic în Parlament pentru a prezenta proiectele de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, însă fracţiunea Platformei DA nu va sprijini acest lucru şi nu se va prezenta în Parlament.

Alexandru Slusari a afirmat, într-un briefing de presă înaintea şedinţei Parlamentului, că fracţiunea Platformei DA „nu acceptă şantajul”, dar nici asemenea tip de comunicare ca cel pe care îl are premierul cu Parlamentul.

„Nu vom admite ca ţara să fie administrată prin asumări de răspundere”, a menţionat Alexandru Slusari, care a reiterat că Platforma DA insistă ca legile propuse de Guvern trebuie să treacă prin procedură parlamentară, nu prin asumare de răspundere a Guvernului.

„Sau să fie trecute prin Parlament, sau să plece. Noi nu ne temem de demisia lui”, a mai spus Slusari. 

Amintim că două şedinţe ale Parlamentului de săptămâna trecută, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, au fost amânate din lipsă de cvorum. Următoarea şedinţă va avea loc luni, 6 iulie.

Igor Dodon susţine că „întreaga societate asistă în aceste zile la blocarea activității Parlamentului, în momentul în care Guvernul dorește să pună în aplicare pachetul de legi sociale prin care să fie susținute financiar mai multe categorii importante de cetățeni”.

Lidera PAS, Maia Sandu, a reiterat poziţia formaţiunii sale că PAS este gata să voteze legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, însă doar dacă acestea vor trece prin procedură parlamentară şi nu prin asumare de răspundere.

Ion Chicu a dat de înţeles luni, 6 iulie, că ar putea demisiona dacă deputaţii din opoziţie din nou vor boicota şedinţa Parlamentului la care Guvernul urmează să prezinte legile pentru care şi-a asumat răspunderea în faţa Legislativului.

Ion Chicu a adus cu acuzaţii la adresa liderei PAS, Maia Sandu, despre care spune că s-ar responsabilă de faptul că nu există cvorul la şedinţele Parlamentului, iar Guvernul nu poate prezenta legile pentru care şi-a asumat răspunderea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite