Planul lui Dodon, dat peste cap de România. Preşedintele Moldovei nu va participa la evenimentele din Transnistria, după ce Rogozin a făcut cale-ntoarsă la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Deşi Igor Dodon a declarat vineri, 28 iulie, că va participa la evenimentele din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii, în pofida faptului că Dmitrii Rogozin a fost întors din drum de România şi nu a mai ajuns la Chişinău, câteva ore mai târziu, şeful statului s-a răzgândit şi a anunţat că nu va participa la manifestaţiile respective.

„În legătură cu evenimentele provocatoare de astăzi la adresa delegaţiei din Federaţia Rusă împreună cu liderul de la Tiraspol, domnul Vadim Krasnoselski, am hotarât că mâine nu voi participa la evenimentele de la Tighina/Bender. Ne vom întâlni separat, pentru a continua discuţiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului”, a menţionat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului afirmă că va „acţiona ferm pentru reîntregirea teritorială a Republicii Moldova, în pofida sfidărilor şi provocărilor din partea celor cărora le convine o Moldovă slabă şi subordonată politic şi financiar”.

„Moldova are viitor, ca stat neutru şi integru, în ciuda tuturor antistataliştilor”, a conchis preşedintele.

Amintim că vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, nu a ajuns la Chişinău. Cursa aeriană la bordul căreia se afla oficialul rus a făcut cale întoarsă, deoarece România nu a permis survolarea spaţiului său aerian din cauză că Rogozin s-ar afla în lista persoanelor care au interdicţie de a călători în spaţiul UE, în urma sancţionilor impuse de europeni Rusiei.

Rogozin trebuia să vină la Chişinău pentru a participa la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii.

Evenimentul spre care se îndrepta delegaţua rusă nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chişinăul l-a avertizat atât pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, dar şi pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii ruşi să se abţină de la participarea la acţiunile din Transnistria.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite