Planul lui Şor şi Platon de discreditare a Maiei Sandu, dat peste cap de ofiţerii SIS. Cei doi au trucat imagini video pentru a răsturna rezultatele alegerilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile trucate unde apar fugarul Ilan Şor şi Maia Sandu. Preşedintele R. Moldova este creat în imagini prin mijloace tehnice de editare video de ultimă generaţie
Imaginile trucate unde apar fugarul Ilan Şor şi Maia Sandu. Preşedintele R. Moldova este creat în imagini prin mijloace tehnice de editare video de ultimă generaţie

Postul de televiziune JurnalTV a prezentat dovezi, potrivit cărora, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon şi deputatul fugar Ilan Şor ar fi pus la cale discreditarea preşedintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate, în care şefa statului chipurile primeşte un plic cu bani de la Şor, notează IPN.

Potrivit informaţiilor făcute publice de jurnaliştii JurnalTV, Veaceslav Platon ar fi creat o adevărată reţea de trolli plătită cu bani grei, care ar fi avut menirea de o discredita pe Maia Sandu în campania electorală pentru parlamentarele din 11 iulie. Reţeaua de trolli a fost anihilată de oamenii legii, înainte ca imaginile video trucate şi denigratoare să apară în spaţiul public.

JurnalTV precizează că filmuleţul ar fi fost creat pentru a fi răspândit pe Internet înaintea alegerilor parlamentare anticipate şi pentru a induce opiniei publice ideea că Sandu ar fi luat bani de la Şor.

„Aşa ceva se dă exact cu două zile înainte de alegeri, astfel încât să nu aibă posibilitatea organizaţiile care se ocupă cu deconspirarea acestor falsuri să facă expertiza tehnică. Un astfel de fals urma să fie făcut public, cel mai probabil, vineri, înainte de ziua tăcerii, astfel încât mass-media independentă să nu poată prezenta poziţia celor de la preşedinţie sau PAS şi cât mai multă lume să creadă acest fals”, a spus comentatorul politic Valeriu Paşa în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Lilian Carp, preşedintele comisiei securitate, apărare şi ordine publică a Parlamentului, spune că deţine dovezi privind implicarea trolilor plătiţi de Platon în această operaţiune. Potrivit deputatului, dacă imaginile pregătite de echipa lui Platon ar fi fost făcute publice înaintea scrutinului, rezultatul alegerilor putea fi altul.

„Noi acum verificăm numele trollilor lui Platon care ar fi implicaţi în această operaţiune, sunt 8 nume, mulţi din ei sunt cu anul naşterii din 1996 până în 2004, adică în această fabrică de trolli sunt implicaţi şi minori. Ştirea cu cei 30 de mii de sirieni a răsturnat, în ultima săptămână, rezultatul alegerilor din 2016. A fost nevoie de un an de zile ca lumea să înţeleagă că a fost un fake”, a spus deputatul PAS, Lilian Carp.

Ilan Şor a fugit din Republica Moldova în 2019, după preluarea puterii de către fosta coaliţie PSRM-ACUM, iar Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova imediat după anunţarea rezultatelor alegerilor anticipate din 11 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite