Plahotniuc ar putea să piardă drepturile de a mai retransmite postul public de televiziune al Rusiei pe PrimeTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii Dumei de Stat a Rusiei au solicitat postului public de televiziune ChannelOne (Первый канал) să rezilieze contractul cu PrimeTV (Moldova), postul de televiziune ce retransmite ChannelOne, şi care aparţine liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Reacţia parlamentarilor ruşi vine ca urmare a adoptării legii de Parlamentul de la Chişinău ce prevede interzicerea retransmiterii ştirilor şi emisiunilor politice ruse în Republica Moldova.

Preşedintele Comitetului pentru relaţiile cu ţările CSI al Dumei de Stat, Leonid Kalashnikov, a declarat că mass-media rusă este discriminată la Chişinău, iar promotorul legii ce a interzis programele informativ-analitice şi politice ruseşti este anume Vlad Plahotniuc, scrie „Ziarul parlamentar” (Rusia), citat de Adevărul.

Kalashnikov a subliniat că Plahotniuc a semnat un contract cu ChannelOne, pentru a-l retransmite pe PrimeTV, însă democratul foloseşte doar conţinutul de divertisment al postului de televiziune respectiv, care este cel mai solicitat în Moldova, pe când content-ul informativ rus este înlocuit cu producţie autohtonă.

De asemenea, deputaţii ruşi au adăugat că Guvernul Rusiei ar trebui să întreprindă mai multe măsuri ce ar asigura moldovenilor accesul la ştirile ruse, inclusiv prin satelit.

Legislativul de la Moscova a adoptat o declaraţie miercuri, 24 ianuarie, prin care condamnă modificările la Codul Audiovizualului din Republica Moldova, menite să interzică retransmiterea ştirilor şi a emisiunilor politice din Federaia Rusă.

După ce parlamentarii ruşi au adoptat o declaraţie prin care condamnă decizia Chişinăului de a interzice retransmiterea ştirilor ruse în Moldova, un grup de deputaţi moldoveni din majoritatea parlamentară a înregistrat în Parlament miercuri, 24 ianuarie, un proiect de Declaraţie prin care condamnă atacurile Federaţiei Ruse asupra securităţii informaţionale naţionale şi amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite