Plahotniuc a plecat din Moldova pentru că serviciile speciale ruse i-ar fi pus viaţa în pericol, susţine Andrian Candu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDM Andrian Candu dă asigurări că Vlad Plahotniuc nu a plecat definitiv din Republica Moldova, dar ar urma să revină atunci când viaţa sa şi a familiei sale va fi în siguranţă. Potrivit lui, liderul PDM a fost nevoit să plece din ţară pe motiv că viaţa sa era pusă în pericol de către serviciile speciale ruse.

„Misiunea lui acum este să-şi securizeze familia, deoarece în timpul recent au fost foarte multe ameninţări şi situaţii de pericol pentru familie şi dumnealui personal, în perioada ultimului an, dar mai intensificat mai aproape de alegeri şi perioada postelectorală. Pericole în primul rând din Federaţia Rusă şi din partea unor instituţii ale Federaţiei Ruse”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Întrebat de ce Federaţia Rusă ar avea o asemenea atitudine faţă de Plahotniuc, Candu a spus că: „Noi de tre ani de zile am dus o politică de securizare a ţării”. 

„Tot ce ţine de legislaţia antipropagandă, lupta cu serviciile de informaţii, inclusiv prin expulzarea diplomaţilor ruşi, persona non-grata domnul Rogozin, intervenţiile noastre la tot ce înseamnă spălătoria de bani, curăţarea sectorului bancar de elementele ruseşti (...) Sunt multe elemente din cauza cărora ruşii nu ne apreciază şi ne consideră adversari”, a afirmat Andrian Candu.

El a confirmat că, aproximativ un an în urmă, a existat o tentativă de răpire a lui Plahotniuc, sugerând că la fel a fost vorba de o operaţiune a serviciilor ruseşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite