Plahotniuc: Nu vom propune un candidat pentru alegerile din Chişinău. Vom sprijini un candidat comun al dreptei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, a declarat marţi, 6 martie, că formaţiunea sa nu va înainta un candidat pentru alegerile anticipate din Chişinău, dar va sprijini un candidat comun al partidelor proeuropene, chiar dacă acesta va fi rivalul său, Andrei Năstase.

Vlad Plahotniuc a precizat că va susţine candidatul comun cu cele mai mari şanse, propus de PPDA, PAS, PL şi PPE.

Democratul a afirmat că există riscul ca alegerile să fie câştigate de către socialişti, iar pentru a nu admite acest lucru, partidele proeuropene trebuie să se consolideze în jurul unui candidat comun.

„Vom sprijini persoana care va reuşi să obţină suportul politic cel mai mare din partea tuturor partidelor de dreapta relevante, respectiv suportul PAS, PL, PPDA şi a PPE. Suntem gata să-i sprijim chiar şi pe cei mai aprigi critici ai noştri”, a spus Plahotniuc.

El a adăugat că va susţine candidatura celui candidat care va demonstra că poate să învingă socialiştii.

„Şi dacă acest candidat deţine capacitatea şi integritatea necesară pentru a administra cu succes Primăria”, a explicat liderul PDM.

Potrivit lui, formaţiunea sa are şanse să câştige alegerile, însă nu va înainta candidatul propriu pentru a facilitata procesul se suţinere a candidatului comun.

Preşedintele PDM a respins acuzaţiile că guvernarea îşi doreşte anularea sau amânarea alegerilor anticipate, subliniind că acestea trebuie să fie organizate în limitele legale.

Reprezentantul PDM care va negocia cu partidele de dreapta eventualul candidat comun desemnat va fi vicepreşedintele formaţiunii Vladimir Cebotari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite