Plahotniuc încă nu a fost anunţat în căutare internaţională de Interpol

Plahotniuc încă nu a fost anunţat în căutare internaţională de Interpol

Preşedintele Igor Dodon a declarat, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că fostul lider democrat Vlad Plahotniuc încă nu a fost anunţat în căutare internaţională de Interpol, deşi autorităţile din Republica Moldova ar fi întreprins toate acţiunile necesare pentru acest lucru.

Igor Dodon a afirmat că autorităţile moldoveneşti deocamdată nu au un răspuns de la Interpol de ce Vlad Plahotniuc încă nu a fost anunţat în căutare internaţională, aşa cum a solicitat Chişinăul.

Preşedintele a menţionat că va cere organelor responsabile să iniţieze procesul de căutare a lui Vlad Plahotniuc nu doar la nivel internaţional, dar şi la nivel bilateral, cu statele cu care există acorduri în această privinţă, în vederea reţinerii şi extrădării fostului lider PDM.

Amintim că Vlad Plahotniuc a fost anunţat în căutare internaţională de autorităţile moldoveneşti pe 29 august 2019.

Judecătorii au emis admis demsersul procurorilor şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta ar urma să petreacă 30 de zile după gratii, odată ce este reţinut.

Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat ce democraţii au plecat de la guvernare. Atunci, Plahotniuc a confirmat că nu se mai află în Republica Moldova. Politicianul a dat de înţeles că viaţa sa ar fi în pericol dacă s-ar afla la Chişinău. El a spus că are nevoie de o pauză, inclusiv pentru a-şi proteja familia, şi că va reveni în ţară odată ce va fi în siguranţă. În spaţiul public de la Chişinău s-a vehiculat că Plahotniuc s-ar afla în SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: