Plahotniuc, Dodon şi Greceanîi, la masa de discuţii cu privire la formarea unei majorităţi parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat au acceptat invitaţia la dialog lansată de Igor Dodon şi au venit la Reşedinţa de Stat marţi, 2 aprilie, cu scopul identificării unei soluţii cu privire la formarea majorităţii parlamentare.

Igor Dodon şi-a început discursul prin a le mulţumi celor care au acceptat invitaţia şi prin a critica Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, pentru faptul că au ignorat iniţiativa sa.

„Ţine de decizia lor. Fiecare îşi face agenda sa şi nu are de gând să explice cetăţenilor, mai târziu”, a spus Igor Dodon.

Şeful statului a menţionat că această întrevedere organizată de Preşedinţie cu liderii partidelor parlamentare este ultima, după care formaţiunile politice vor trebuie să ia o decizia dacă formează o majoritate parlamentară sau merg la alegeri anticipate.

După întrevedere, Zinaida Greceanîi şi Vlad Plahotniuc au declarat pentru presă că între ambele partide există şi puncte de vedere comune, dar şi divergenţe politice, însă decizia privind o eventuală cooperare va fi luată mai târziu, după consultarea organelor de conducele ale celor două formaţiuni.

Amintim că Blocul politic ACUM a anunţat că nu va participa la consultările cu PDM şi PSRM cu privire la formarea unei alianţe de guvernare, preconizate pentru ziua de marţi, 2 aprilie, la Reşedinţa de Stat. 

Pe de altă parte, liderii ACUM i-au invitat la dialog pe socialişti marţi, 2 aprilie, la ora 10.00, însă aceştia nu au venit la întrevedere, fără a-şi motiva decizia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite