PL va vota „integrarea europeană” în Constituţie numai alături de introducerea limba române în Legea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Partidul Liberal va susţine iniţiativa legislativă a PDM de introducere a vectorului integrării europene în Constituţia Republicii Moldova numai împreună cu proiectul care prevede modificarea articolului 13, schimbarea limbii de stat prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”. Deputaţii PL au pregătit un nou proiect de lege care comasează cele două iniţiative, transmite IPN.

„Noi mergem pe aceeaşi poziţie. Deputaţii PL votează proiectul ce ţine de direcţia europeană, dar aşteptăm aceeaşi decizie, de modificare a articolului 13, de la PDM”, a spus Mihai Ghimpu, preşedintele PL, înainte de şedinţa plenului Parlamentului.

Potrivit liderului liberal, la acest subiect au fost consultate şi partidele extraparlamentare PAS şi PPDA, pentru a vedea care este poziţia lor. 

„Ambele partide extraparlamentare susţin poziţia pe care a adoptat-o PL şi PLDM, ca Parlamentul să introducă prin vot modificarea Constituţiei nu doar în articolul înaintate de PDM, ci şi în articolul 13. Să nu ne facem de ruşine vorbind de integrare europeană cu identitate şi cu o limbă falsă”, a spus liderul PL.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite