PL şi USB s-au prezentat la discuţiile lansate de AUR Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Uniunea Salvaţi Basarabia (USB) şi Partidul Liberal (PL) sunt primele formaţiuni care au dat curs astăzi invitaţiei la dialog lansate de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) din Moldova. Întâlnirea a avut loc la sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de AUR.

Potrivit preşedintelui AUR, Vlad Bileţchi, discuţiile cu cele două partide au fost constructive, existând o bază de dialog, iar fiecare parte şi-a exprimat punctul de vedere. „Ne bucurăm că a existat această ocazie şi sperăm sincer ca în zilele următoare să ajungem la un consens”, a declarat Vlad Bileţchi.

Potrivit AUR, în zilele următoare vor fi organizate întrevederi cu partidele de la Chişinău în vederea formării unui front comun la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Întâlnirea a fost mediată şi de către Daniel Gheorghe Rusu, viceliderul AUR, parlamentar în România. 

AUR a venit aici să unească oamenii, nu să îi dezbine. Toţi au venit să dezbată, partidele actuale vor să îi ţină pe moldoveni dezbinaţi. Am văzut lucruri bune, există dialog, există o speranţă. Trebuie fiecare să renunţe la orgolii, acestea nu sunt bune”, a declarat acesta.

Potrivit AUR, forţele politice urmează să dezbată în partid cele discutate la întrevederea de astăzi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite