PL nu şi-a mai găsit loc pe listele Blocului ACUM pentru că ar fi prezentat prea târziu candidaţii: Uşa nu putea fi deschisă la nesfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi, unul dintre reprezentanţii Blocului electoral ACUM, a explicat de ce Partidul Liberal, condus de către Dorin Chirtoacă, nu şi-a găsit loc pe lista ACUM. Potrivit lui, liberalii au prezentat prea târziu lista de potenţiali candidaţi care urmau să candideze din partea ACUM. În rezultat, conducerea ACUM nu ar mai fi putut interveni cu modificări în lista electorală.

„Această uşă a fost deschisă o perioadă foarte şi foarte îndelungată. Această uşă nu poate fi deschisă la nesfârşit. Această uşă a fost închisă în ziua când a fost înregistrat Blocul (21 decembrie), pentru că atunci s-au finalizat discuţiile pe candidaţi atât pe listă, cât şi pe circumscripţii”, a spus Mihai Popşoi la „Adevărul Live”.

În acelaşi context, politicianul a specificat că „este nedrept să-i forţezi pe unii din colegii noştri să elibereze locul pentru careva nou venit, pentru că cineva, în cel de-al doisprezecelea ceas a binevoit să coparticipe la acest proces, când au fost rugaţi să facă acest lucru cu multi timp înainte”.

„Nu puteam tergiversa acest proces la infinit, pentru că urma să depunem actele, să pregătim pachetul de documente, pentru că acest proces este unul foarte anevoios”, a afirmat Popşoi.

El a subliniat că „acea listă trebuia să fie furnizată cu cel puţin câteva săptămâni înainte, dar ideal ar fi fost ca acea listă să fie furnizată cu cel puţin două luni înainte, ca ea să poată să poată să treacă prin Comisia de meritocraţie”.

Totodată, Popşoi susţine că „a fost spus tranşant de la bun început, inclusiv Partidului Liberal, că Blocul ACUM va fi format din două partide, PAS şi PPDA”. Pe de altă parte precizând că: „Nu ne-am dorit o colaborare cu PL, dar cu membrii integri, profesionişti din PL”.

„Acest lucru pare să fi scăpat unora dintre prietenii noştri de la PL”, a menţionat vicepreşedintele PAS.

Potrivit lui, liberalii ar fi întârziat să prezinte la timp lista de candidaţi pe motiv că „a fost acea decizie iniţială de a nu susţine Blocul ACUM, pentru că domnul Ghimpu nu vroia nici în ruptul capului. Asta a fost cauza în urma căreia Valeriu Munteanu a fost nevoit să plece”.

Blocul electoral ACUM a anunţat conducerea Partidului Liberal (PL), formaţiune care a decis să se alăture Blocului prin înaintarea candidaţilor comuni pe circumscripţii şi liste, că Blocul deja a stabilit care sunt candidaţii acestuia în alegeri, fără a se consulta cu PL.

La scurt timp, Dorin Chirtoacă a acuzat Blocul electoral ACUM a negat că ar fi întârzit să prezinte lista candidaţilor liberali pentru listele ACUM şi i-a acuzat pe cei din ACUM că i-ar fi trădat pe liberali, după ce nu le-ar fi permis acestora, precum ar fi fost stabilit iniţial în urma negocierilor, să participe pe listele comune ale Blocului, dar şi pe circumscripţii.

După care şi Mihai Ghimpu a venit cu o reacţie pe acest subiect, dând de înţeles că PL ar putea merge separat de Blocul ACUM în alegeri. El a declarat că cei care formează Blocul sunt oligarhi şi proruşi şi că aceştia sunt dispuşi să facă alianţă chiar şi cu PDM sau PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite