Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola: „Când spunem că Republica Moldova e lider în Parteneriatul Estic nu înseamnă că nu are probleme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Delegaţiei UE la Chişinău Pirkka Tapiola FOTO: Adevărul
Şeful Delegaţiei UE la Chişinău Pirkka Tapiola FOTO: Adevărul

Declaraţia a fost făcută de şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, în cadrul primei conferinţe de presă după numirea în funcţie.

„Republica Moldova este lider în cadrul Parteneriatului Estic. În acelaşi timp ţara rămâne într-o perioadă de tranziţie. Încă mai vedem probleme de diferenţiere între afaceri şi politică, vedem un sitem judiciar slab, vedem probleme în lupta cu corupţia şi nu închidem ochii. Când spunem că o ţară este lider nu înseamnă că nu are probleme“, a menţionat oficialul european.

Pirkka Tapiola a menţionat că pentru a semna Acordul de Asociere cu UE în actualul mandat al Comisiei Europene trebuie să accelerăm procesul de implementare a reformelor.

Totodată, el a declarat că odată semnat, Acordul de Asociere cu UE va impulsiona dezvoltarea economiei din Moldova. „Acordul de Asociere este un instrument de modernizare. Toate standardele aplicate în cazul întreprinderilor din UE vor fi aplicate şi pentru cele din Moldova, nici mai mult, nici mai puţin“, a mai spus ambasadorul UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite