Petru Lucinschi: Cei care strigă despre fraudarea alegerilor se pregătesc să piardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al R. Moldova Petru Lucinschi este nedumerit de ce opoziţia atât de mult vorbeşte despre pericolul fraudării alegerilor din 1 noiembrie. El susţine că în întreaga lume există o regulă care ar spune că cei care vorbesc despre fraudarea scrutinului fac asta pentru că sunt conştienţi că vor pierde alegerile.

„Chestia asta e urâtă cu totul. Eu nu ştiu de ce ei fac lucrul ăsta. Opoziţia mai mult vorbeşte la tema asta. Dacă voi aveţi nişte date, veniţi şi discutaţi, hai să luăm măsuri ca să excludem falsificarea”, a afirmat Petru Lucinschi la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Fostul şef de stat a mai spus că fraudarea alegerilor se face foarte greu în condiţiile actuale, când există un număr mare de observatori.

Până la această oră, nouă partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (Mişcarea Politică Unirea), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), Andrian Candu (PRO Moldova), Violeta Ivanov (Partidul Şor), Igor Dodon (PSRM).

Partidul Comuniştilor şi Mişcarea Populară Antimafie au anunţat că nu vor avea candidaţi în acest scrutin.

De menţionat că doi candidaţi deja au depus listele de semnături la CEC. Prin urmare, în urma tragerii la sorţi, Renato Usatîi va fi pe prima poziţie în buletinul de vot, iar Andrei Năstase va fi sub numărul doi.

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Precizăm că în alegerile prezidenţiale din 2016, Igor Dodon a învins în turul doi cu 52% (834.000 de voturi) în faţa liderei PAS, Maia Sandu, care a obţinut 48% din voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite