Peter Michalko: Semnalul dat societăţii din Procuratură este foarte îngrijorător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, susţine că semnalul care este dat societăţii şi care este observat în interiorul Procuraturii este foarte îngrijorător. În particular, el s-a referit la arestarea fostului şef al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari. Potrivit oficialului european, este foarte important ca cercetările care au început să fie continuate, inclusiv cele care au fost iniţiate de Viorel Morari, transmite IPN.

Ambasadorul consideră îngrijorătoare semnalele potrivit cărora anumite investigaţii sunt blocate, iar unii procurori care în trecut au participat în fenomene negative sunt repuşi în funcţii şi ajung din nou acolo de unde pot controla inclusiv dosarele deschise împotriva lor. Potrivit lui, acest lucru nu oferă garanţii că investigaţiile vor continua.

„Dacă se vor confirma informaţiile că mapele cu dosarele ar putea să dispară, că acele persoane care erau sub urmărire participă în audite şi controale, trebuie să fie îngrijorător. Cetăţenii trebuie să fie siguri de schimbările care vor avea loc şi că Procuratura va activa aşa cum trebuie şi că se pot baza pe munca organelor care trebuie să respecte legea”, a declarat Peter Michalko la RTR Moldova.

Potrivit lui, anume în a doua jumătate a anului trecut au fost făcuţi paşi serioşi în investigarea furtului miliardului şi această investigare trebuie să continue, ea nu poate fi oprită sau blocată.

Totodată, ambasadorul UE susţine că Uniunea Europeană va continua dezvoltarea diferitor proiecte orientate spre susţinerea cetăţenilor Republicii Moldova, dar este important să fie îndeplinite condiţiile care sunt înaintate de partenerii europeni pentru finanţare. „Procesul de reforme trebuie să continue, în special reforma justiţiei. Şi aici nu văd nimic problematic în faptul că insistăm pe desfăşurarea reformelor pentru ca finanţarea să continue”, a declarat oficialul european.

https://www.ipn.md/ro/peter-michalko-semnalul-dat-societatii-din-procuratura-este-foarte-7965_1070893.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite