Peste 750 de mii de buletine pentru alegerile din 20 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru alegerile locale noi din 20 mai, care vor avea loc în municipiile Chişinău, Bălţi şi în alte cinci localităţi, sunt tipărite 752.460 de buletine de vot, dintre care 474.816 sunt în limba română, iar celelalte – în rusă. Cele mai multe buletine, dar şi cel mai lung buletin este la Chişinău.

Pentru municipiul Chişinău au fost tipărite 634.547 de buletine, inclusiv 408.080 în limba română. 

Şeful interimar al Serviciului de comunicare CEC, Corneliu Pasat, a declarat pentru IPN că buletinul va avea o lăţime de 14 centimetri şi o lungime 34,4 centimetri, acesta fiind cel mai lung buletin, pentru că are cel mai mare număr de candidaţi. Costul unui buletin de vot pentru Chişinău este 28 de bani.

Pentru municipiul Bălţi sunt tipărite 105.275 de buletine, dintre care 54.398 sunt în română. Costul buletinului este de 24 de bani. Tot atât costă şi buletinele de vot pentru celelalte cinci localităţi.
 
Buletinele urmează să fie distribuite consiliilor electorale din localităţi începând cu ziua de vineri.

Pe 20 mai vor avea loc alegeri noi ale primarilor în şapte localităţi: municipiul Chişinău, municipiul Bălţi, comuna Leuşeni şi satul Nemţeni, raionul Hânceşti, comuna Voloviţa, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, şi comuna Pârliţa, raionul Ungheni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite