Peste 6.000 de poliţişti vor interveni la sesizări legate de infracţiuni în timpul votului din 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste şase mii de angajaţi ai poliţiei vor interveni la sesizările legate de infracţiuni în timpul votului, până la predarea buletinelor de vot consiliilor electorale de circumscripţie. Aceştia vor asigura ordinea publică şi la cele 2139 de secţii de votare, dar şi în raza a 100 de metri de acestea, transmite IPN.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Sergiu Paiu, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că poliţia va asigura securitatea tuturor persoanelor care participă la alegeri, va acorda asistenţă autorităţilor publice locale în vederea păstrării bunurilor materiale la consiliile şi birourilor electorale şi va escorta transportarea buletinelor de vot, asigurând integritatea acestora.

În intervalul orelor 07.00 şi 21.00, oamenii legii atenţionează că este interzisă organizarea transportului de persoane cu unităţi a căror capacitate depăşeşte opt locuri, excepţie făcând cursele regulate.

Poliţiştii vor monitoriza şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei COVID-19.

După finalizarea procesului de vot, poliţiştii vor asigura paza sediilor judecătoriilor în raza cărora se află consiliile electorale de circumscripţie, unde vor fi păstrate buletinele de vot până la validarea rezultatelor alegerilor.

Alexandru Ciobănaş, şef al Direcţiei generale urmărire penală al Inspectoratului General al Poliţiei, a venit cu mesajul către cetăţeni să nu dea curs îndemnului unor persoane care au drept scop perturbarea cursului votării şi a ordinii publice, deoarece sunt pasibili de răspundere contravenţională. El a mai spus că în ziua alegerilor vor fi create grupuri de urmărire penală, care vor documenta fiecare caz de încălcare a legislaţiei. De asemenea, au fost desemnaţi procurori de serviciu, care vor controla activitatea poliţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite