Peste 370 de biserici au ignorat ordinul autorităţilor şi au adunat duminică oamenii în biserică. Ion Chicu: Medicii nu vor trata aceşti preoţi cu linguriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ion Chicu a anunţat că din cele 1.062 de biserici înregistrate în R. Moldova, 375 au ignorat ordinul autorităţilor şi au organziat slujbe religioase, duminică, chiar în interiorul bisericelor, „ceea ce este totalmente contrar regulilor şi deciziilor stabilite”. 382 de biserici s-au conformat şi au desfăşurat slujbele în aer liber, iar 305 de biserici au organizat slujbele fără participarea enoriaşilor, fie nu au desfăşurat slujbe deloc.

Ion Chicu a afirmat că în cazul celor 375 de biserici este vorba despre o lipsă de responsabilitate. 

„Remarc cu mare regret că slujitorii bisericii respectivi nu manifestă respect şi înţelegere în primul rând faţă de medicii noştri, care luptă şi repară erorile întregii societăţi. Foarte mult sper ca nimeni din acei preoţi care ieri au oficializat aceste slujbe să nu se infecteze”, a spus premierul.

El a mai agăugat că, dacă cineva din preoţii care au organizat slujbe religioase se va contamina cu COVID-19, medicii nu-i vor vindeca „cu linguriţa”, dar vor aplica toate cunoştinţele şi metodele ca în cazul celorlalţi pacienţi. 

Amintim că în Republica Moldova sunt deja 109 de cazuri de infectare cu COVID-19. O persoană a murit.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite