„Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”. Procuratura: MAI, implicată în filarea protestatarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investigaţiile privind acuzaţiile care i se aduc lui Vlad Filat continuă. FOTO Alexandru Tarlev
Investigaţiile privind acuzaţiile care i se aduc lui Vlad Filat continuă. FOTO Alexandru Tarlev

Procuratura Anticorupţie solicită Procuraturii Generale să investigheze circumstanţele în care documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din centrul Capitalei se aflau la domiciliul liberal-democratului Vladimir Filat, se arată într-un comunicat de presă.

Procuratura Generală precizează că documentele care au fost găsite acasă la Filat conţin date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni.

Procurorii presupun că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne, deoarece pe plicurile în care au fost depistate documentele scria „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan” (Oleg Balan este Ministru al Afacerilor Interne - n.r.).

Procuratura Generală va decide asupra subdiviziunii care va investiga acest caz şi asupra eventualităţii audierii funcţionarilor din instituţiile care au pus la dispoziţie informaţia.

Ce spune ministrul de Interne, Oleg Balan, despre documentele secrete descoperite de Procuratură

Amintim că, în urma percheziţiilor efectuate de procurori la domiciliul lui Vladimir Filat, au fost depistate şi ridicate documente cu „acces restricţionat”. Vlad Filat este învinuit de comiterea unor infracţiuni de corupţie şi trafic de influenţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite