„Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”. Procuratura: MAI, implicată în filarea protestatarilor

„Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”. Procuratura: MAI, implicată în filarea protestatarilor

Investigaţiile privind acuzaţiile care i se aduc lui Vlad Filat continuă. FOTO Alexandru Tarlev

Procuratura Anticorupţie solicită Procuraturii Generale să investigheze circumstanţele în care documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din centrul Capitalei se aflau la domiciliul liberal-democratului Vladimir Filat, se arată într-un comunicat de presă.

Procuratura Generală precizează că documentele care au fost găsite acasă la Filat conţin date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni.
 
Procurorii presupun că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne, deoarece pe plicurile în care au fost depistate documentele scria „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan” (Oleg Balan este Ministru al Afacerilor Interne - n.r.).
 
Procuratura Generală va decide asupra subdiviziunii care va investiga acest caz şi asupra eventualităţii audierii funcţionarilor din instituţiile care au pus la dispoziţie informaţia.
 
 
Amintim că, în urma percheziţiilor efectuate de procurori la domiciliul lui Vladimir Filat, au fost depistate şi ridicate documente cu „acces restricţionat”. Vlad Filat este învinuit de comiterea unor infracţiuni de corupţie şi trafic de influenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: