Pe 1 martie se anunţă protest în centrul Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Eşanu, om cu afaceri în domeniul metalelor, anunţă că pe 1 martie, în centrul capitalei, va organiza o acţiune de protest la care se va cere demisia Guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit lui, oamenii nu mai cred în actualii guvernanţi, „care îşi bat joc de popor”.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Valentin Eşanu a spus că în Parlament a fost votată o declaraţie cu privire la recunoaşterea caracterului captiv al statului. În opinia sa, în prezent se mai menţine acest caracter captiv. „Am ajuns la aşa condiţii că statul nu ne poate face regulă în ţara noastră şi nu ne poate apăra drepturile. Suntem nevoiţi să ne apărăm drepturile noastre singuri. Vrem să ne mobilizăm din toate raioanele Republicii Moldova, să ieşim masiv – profesori studenţi, oricine”, a notat Valentin Eşanu.

Potrivit lui, la acţiunea de protest sunt bineveniţi toţi, însă fără mesaje geopolitice. „Haideţi să ne mobilizăm cu toţii, pentru că mâine va fi târziu. Toate schemele lui Plahotniuc sunt deja în Partidul Socialiştilor. Dacă nu oprim acum şi dăm voie să prindă rădăcini, va fi foarte greu de tăiat aceste rădăcini, ca şi la Plahotniuc. Eu personal nu cedez şi nu stau în genunchi în faţa lui Dodon şi a guvernării”, a declarat Valentin Eşanu.

Omul de afaceri a spus că va fi constituit un grup de iniţiativă, iar cei care doresc să facă parte din el pot veni astăzi, 21 februarie, la ora 17.00, la Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Aspectele organizatorice vor fi discutate sâmbătă şi duminică, în acelaşi loc.

Omul de afacere a menţionat că acţiunea de protest urmează să aibă loc pe 1 martie, la ora 12.00, însă în declaraţia prealabilă la Primărie au mai fost indicate: scuarul Catedralei mitropolitane „Naşterea Domnului” şi în faţa Parlamentului. Valentin Eşanu spune că protestul nu poate fi organizat în PMAN pentru că PSRM a depus declaraţii prealabile prin care a rezervat Piaţa în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică până în anul 2025.

https://www.ipn.md/ro/pe-1-martie-se-anunta-protest-in-centrul-capitalei-7967_1071673.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite