PDM va propune să fie redus salariul preşedintelui Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Fracţiunea PDM va veni cu unele amendamente la proiectul de lege propus de socialişti, prin care aceştia vor să anuleze majorarea de salariu pentru deputaţi, după ce leafa aleşilor poporului a fost majorată de la 1 ianuarie cu peste 4 mii de lei. Democratul Andrian Candu a declarat că amendamentele PDM vin să reducă salariul preşedintelui ţării, dar şi cel al miniştrilor.

„Noi vom completa această iniţiativă (de anulare a majorării salariului deputaţilor) şi cu scădarea salariului pentru preşedintele Republicii Moldova şi a miniştrilor, şi a secretarilor de stat, ca să există o formulă foarte clară pentru toţi, bazată pe nişte criterii cum e salariul minim sau mediu pe economie”, a declarat Andrian Candu joi, 13 februarie, după şedinţa Parlamentului.

Amintim că la doar o zi după ce în spaţiul public a apărut informaţia că salariile deputaţilor au fost majorate cu peste 4 mii de lei, vicepreşedintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea, a anunţat că fracţiunea PSRM va propune modificarea legii în aşa fel ca salariile deputaţilor să rămână cele care au fost anterior.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunţat miercuri, 5 fenruarie, că salariile parlamentarilor au fost majorate cu 4.182 de lei, ca urmare a unui amendament propus de deputatul democrat Vladimir Cebotari la proiectul de lege a bugetului, care a fost votat de deputaţii PDM şi PSRM la sfârşitul anului 2019.

Sergiu Litvinenco afirmă că, dacă în 2019 salariul deputatului era de 13.940 lei, în 2020 este deja 18.122. 

„Totul s-a făcut prin creşterea valorii de referinţă a salariului de funcţie a deputaţilor de la 1.000 lei la 1.300 lei, iar amendamentul respectiv la proiectul legii bugetului (votată de PD şi PSRM) a fost înaintat de deputatul PD Vladimir Cebotari. Guvernul Chicu a acceptat amendamentul fără nicio obiecţie! Cum se spune pe la ei, „deja e mai bine”. Cu Dodon care dă bani deputaţilor tot aşa cum dădea şi Plahotniuc”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite