PDM nu va participa în alegerile din 1 noiembrie

PDM nu va participa în alegerile din 1 noiembrie

FOTO IPN

Partidul Democrat din Moldova nu va avea un candidat în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. Anunţul a fost făcut miercuri, 9 septembrie, de către liderul formaţiunii, Pavel Filip, care a accentuat că „în aceste alegeri există doar doi candidaţi, restul este doar zgomot de fundal”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În afară de cei doi candidaţi cu şanse, ceilalţi candidaţi vor fi figuranţi şi au rolul să încurce un candidat sau altul, pentru că au asemenea înţelegere”, a afirmat Pavel Filip.

Filip a spus că nu vede sensul ca democraţii să lupte pe timp de pandemie pentru funcţia de şef de stat, mai ales că este vorba despre o funcţie „simbolică şi onorifică”.

Până la această oră, nouă partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (Mişcarea Politică Unirea), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), Andrian Candu (PRO Moldova), Violeta Ivanov (Partidul Şor), Igor Dodon (PSRM).

Partidul Comuniştilor şi Mişcarea Populară Antimafie au anunţat că nu vor avea candidaţi în acest scrutin.

De menţionat că doi candidaţi deja au depus listele de semnături la CEC. Prin urmare, în urma tragerii la sorţi, Renato Usatîi va fi pe prima poziţie în buletinul de vot, iar Andrei Năstase va fi sub numărul doi.

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Precizăm că în alegerile prezidenţiale din 2016, Igor Dodon a învins în turul doi cu 52% (834.000 de voturi) în faţa liderei PAS, Maia Sandu, care a obţinut 48% din voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările