PDM va înainta o moţiune de cenzură faţă de Guvernul Sandu. Pavel Filip: Lucrurile merg într-o direcţie greşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Partidul Democrat va înainta o moţiune de cenzură faţă de Guvernul condus de Maia Sandu. Despre aceasta a anunţat preşedintele PDM, Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Forum” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei, transmite IPN.

Pavel Filip spune că şedinţa de joi a Parlamentului este una electorală pentru că sunt prezentate două subiecte pe ordinea de zi: unul este de ordin tehnic, iar al doilea este prezentarea raportului Comisiei parlamentare de anchetă privind devalizarea sistemului bancar. 

„Ei (n.r. coaliţia de guvernare) şi-au aranjat lucrurile în aşa mod încât să vină cu aceste rapoarte în ajunul alegerilor. Puteau răbda până săptămâna viitoare”, spune Pavel Filip.

În opinia lui, lucrurile în ţară merg într-o direcţie greşită. 

„Republica Moldova a ajuns la 28 de ani de independenţă ca să constatăm că noi nu suntem independenţi. Această alianţă de guvernare a fost făurită în exterior şi nu contează că a venit emisarul de la Moscova şi emisarul de la Bruxelles şi au făcut această alianţă. Este cert că ea a fost făurită în exterior”, a declarat Pavel Filip. 

Preşedintele PDM nu crede că actuala alianţă de la guvernare va avea o viaţă lungă.  

„Mie nu-mi place încotro alunecă Republica Moldova. Întrebarea este: ce se întâmplă astăzi, încotro ne îndreptăm? Suntem noi acum mai aproape de România, suntem mai aproape de Uniunea Europeană? Mie mi se pare că noi ne îndepărtăm”, a afirmat democratul.

Potrivit lui, blocul ACUM se află actualmente la guvernare pentru că a oferit oamenilor promisiunea că va face dreptate. În primul rând ,este vorba despre reforma justiţii. 

„Astăzi asistăm la un eşec al reformei justiţiei”, a explicat Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite